Поділитись:

Польща заморожує співпрацю з Угорщиною через її позицію щодо України

Субота, 09 квітня 2022, 17:14
Польща заморожує співпрацю з Угорщиною через її позицію щодо України

фото ілюстративне

Війна в Україні напружила зазвичай міцний союз Польщі та Угорщини, а тісні зв'язки Орбана з путіним, зокрема відмова засудити масові вбивства окупантами в Бучі, викликають обурення з боку Варшави. 

Про замороження відносин між Варшавою і Будапештом 8 квітня заявив віцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський, – пише ТСН, посилаючись на Politico.

«Ми не можемо співпрацювати, як у минулому, якщо так буде продовжуватися», – сказав він.

Качинський розкритикував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за відмову засудити росію за масові вбивства мирного населення в Бучі під Києвом.

«Моя оцінка однозначно негативна – мушу визнати, що все це дуже сумно. Коли Орбан каже, що не бачить того, що сталося в Бучі, йому потрібно порадити звернутися до окуліста», – заявив віцепрем’єр-міністр Польщі.

Ярослав Качинський наголосив, що Польща відновить свої відносини з Угорщиною лише тоді, коли Віктор Орбан змінить свою позицію щодо дій кремля.

Нагадаємо: зі слів президента Володимира Зеленського, один з очільників країн ЄС вимагав доказів, що Бучанські воєнні злочини не були інсценованими. За даними джерел, йдеться про прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:00
01 травня 2024
13:01
30 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
19 квітня 2024