Поділитись:

Як і за скільки на Волині можна буде купити "законну" ялинку

П'ятниця, 18 листопада 2016, 18:30
Як і за скільки на Волині можна буде купити «законну» ялинку

У волинських лісах посилюються заходи щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування у період новорічних свят 2017 р.

Про це повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Задля збереження хвойних насаджень та попередження правопорушень у лісовій сфері рейди державної лісової охорони у лісовому фонді проводитимуться спільно з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, територіальними органами поліції та Держекоінспекції.

У посиленому режимі працюватимуть і мобільні рейдові бригади, залучаючи до охорони лісу, крім поліції та Держеконінспекції, представників засобів масової інформації, громадських інспекторів довкілля та громадських організацій.

Крім того, у лісогосподарських підприємствах будуть запроваджені телефони "гарячої лінії", за номерами яких кожен зможе отримати відповіді на запитання, що стосується ялинкової кампанії, та оперативно реагувати на звернення про факти виявлення незаконних рубок.

У випадках виявлення фактів незаконних порубок новорічних ялинок для обрахунку суми нанесених збитків до порушників застосовуватимуться "такси для обчислення шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту" (Постанова Кабінету Міністрів України №665 від 23 липня 2008 р.) із застосуванням індексації 2016 року.

За незаконне вирубування або пошкодження до ступеня припинення росту насіннєвих і хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні розмір шкоди обчислюється за цією таксою, збільшеною у 3 рази.

Штраф на лісопорушника накладається згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Придбати ялинку – значно простіше і дешевше. Адже кожен громадянин перед новорічними святами зможе особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на нашому сайті. Купувати ялинки можна буде безпосередньо у державних лісгоспах.

Вартість однієї ялинки (від 1 м) у підприємствах ВОУЛМГ становитиме в межах від 35 до 45 грн. Як повідомила т. в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич, бирку, що використовувалася для маркування новорічних ялинок впродовж кількох років, починаючи з 2014-го, цього року буде замінено на самоклейну етикетку, яку неможливо використати двічі, бо виготовлятиметься вона зі спеціального матеріалу, що повністю руйнується при розклеюванні.

Самоклейні етикетки містять індивідуальний номер та відповідний йому штрихкод, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини.

Щоб перевірити законність походження ялинки, достатньо буде ввести номер із самоклейної етикетки на сайті.

Відсутність інформації на сайті може свідчити про сумнівне походження ялинки.

Надрукувати
мітки:
коментарів