Поділитись:

Підтримка курсу рубля виснажує військовий потенціал росії, – Мінфін США

Четвер, 07 квітня 2022, 18:24
Підтримка курсу рубля виснажує військовий потенціал росії, – Мінфін США

Спроби росії підтримати курс рубля зрештою вичерпають її ресурси для ведення війни проти України.

Про це заявив в інтерв’ю CNN заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо, повідомляє Економічна правда.

«Ми працювали з нашими європейськими союзниками та партнерами, щоб спільно запровадити низку руйнівних санкцій проти російської економіки. І через це вони беруть гроші, які заробляють від продажу ресурсів за кордоном, і змушують своїх експортерів повертати свою виручку їх у росію, і купувати рублі», – сказав Адейемо.

Він додав, що «щоразу, коли вони беруть долари чи євро, і повертають їх у Росію, чи змушують свої компанії купувати рублі, це виснажує їхні ресурси для продовження війни».

Адейемо не відповів прямо, чи повинна Європа припинити купувати газ у Росії. Але він зазначив, що Європа має «зобов’язання відключитися від російської енергетики, що вони і почали робити», посилаючись на пропозицію заборонити російське вугілля, озвучену в середу.

Наразі робота Мінфіну зосереджена на тому, щоб запобігати ухиленню від санкцій і переслідувати «російську військову машину», зокрема – її аерокосмічну та військову промисловість, додав Адейемо.

«Для нас головне – переконатися, що ми робимо це таким чином, щоб завдати шкоди російській економіці більше, ніж нашій економіці», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів