На Волині з 11 квітня заборонять ловити рибу – нерест

Четвер, 07 квітня 2022, 10:41

У водоймах Волині з 11 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Про це повідомляє Держекоінспекція у Волинській області у Фейсбуці.

З 11 квітня 2022 року на Волині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Заборона вводиться для того, аби надати рибі можливість спокійно дати потомство.

На водних об’єктах в період нересту забороняється пересування всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Під час нересту забороняється проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піску, інші роботи, які негативно впливають на стан водойм.

В нерестовий період дозволяється любительський лов водних біоресурсів однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега, з дотримання норм вилову – до 3 кг/день на людину.

За порушення правил рибальства передбачається, як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція у Волинській області скерувала  до Камінь-Каширського районного суду матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які грубо порушили правила рибальства. Розмір шкоди становить понад 60 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: