Рада ЄС сьогодні розгляне безвізовий режим для України

Четвер, 17 листопада 2016, 13:14

17 листопада Європейський Союз на рівні Комітету постійних представників країн-членів (Coreper) розгляне питання надання Україні безвізового режиму.

Про це повідомляє Рodrobnosti.ua.

Це питання стоїть на порядку денному. Очікується, що в разі прийняття позитивного рішення, як це було для Грузії, буде узгоджена позиція ЄС для проведення міжінституційних переговорів.

"5 жовтня Комітет постійних представників погодив від імені Ради позицію на переговорах щодо візової лібералізації для Грузії. Комітет підтвердив пропозицію комісії надати безвізовий в'їзд для громадян ЄС під час поїздок на територію Грузії і для громадян цієї країни під час поїздок в ЄС на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду ", – йдеться в документі, прийнятому щодо Грузії.

Відзначається, що безвізовий режим в Україні набуде чинності виключно після того, як почне діяти новий механізм тимчасового призупинення Шенгену з третіми країнами. У разі, якщо таке рішення буде прийнято в четвер, 17 листопада, повинні пройти междуінстітуціонние переговори між Радою, Європарламентом за участю резидентства (тобто представників Європейської ради, Європейського парламенту і головуючої країни – Словаччини), після чого відповідне рішення ще має бути затверджене на пленарному засіданні Європейського парламенту і на засіданні Ради ЄС.