Поділитись:

Коронавірус на Волині: чи проводиться вакцинація дітей

Середа, 06 квітня 2022, 15:29

фото ілюстративне

Не дивлячись на те, що основна увага суспільства зосереджена на війні, коронавірус на Волині нікуди не зник. Люди продовжують хворіти та вакцинуватися. Також від ковіду, за бажанням батьків, щеплюють дітей віком від 12 років. Для цього в області достатньо вакцини.

Про це у коментарі сайту новин Луцька і Волині Конкурент розповіла головний спеціаліст з педіатрії УОЗ ВОДА Людмила Рожко.

«На Волині триває планова вакцинація згідно із календарем. Щодо вакцинації дітей від коронавірусу, то батьки, які мають таке бажання, можуть це зробити. Вакцини є достатньо», – зазначила Людмила Рожко. 

Лікарка уточнила, що вакцинувати від коронавірусу в Україні можна дітей віком від 12 років. 

«У деяких країнах Європи дозволяється вакцинувати дітей віком від 5 років. Деякі українці, які виїхали за кордон, вакцинували своїх дітей там. За бажання, це можна зробити, до прикладу, у Польщі. Адже там контроль продовжується, зберігається масковий режим. Також проводиться тестування дітей щоранку, коли вони йдуть до школи», – додала Людмила Рожко.

Нагадаємо, що через війну багато людей вимушені змінювати місце проживання. Дехто не має на новому місці медичної документації, відтак не може підтвердити вакцинальний статус дітей і свій власний. Тож Міністерство охорони здоров’я спільно з Центром громадського здоров‘я розробило рекомендації щодо отримання даних про проведену вакцинацію внутрішньо переміщеними особами (ВПО) та особами, які  виїхали за кордон через початок повномасштабної війни росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів