Поділитись:

Як у Луцьку цивільних готують до надзвичайних ситуацій (фото)

Середа, 06 квітня 2022, 11:39

У приміщенні комунального закладу «Спорт для всіх», що на вулиці Будівельників, 11 велелюдно. На 13:00 тут розпочинаються заняття для цивільних. Розповідають, як діяти в умовах війни та надзвичайної ситуації.

Навчання, що можуть врятувати життя, Луцький міський центр започаткував із другого дня російсько-української війни. Кількість тих, хто відвідав заняття, сягає близько 4 000 осіб і постійно зростає, – повідомили в Луцькій міській раді. 

У програму внесли найважливіші дисципліни. Серед яких – домедична допомога, на якій викладають медики-інструктори. Ці знання доступні кожному, навіть тим, хто не має медичної освіти. Наступний блок навчання – це психологічна підтримка. Психологи дають практичні поради як допомогти собі в критичний момент паніки, як подолати тривожність та як боротися зі страхами. Окрім того, викладачі пояснюють, що в разі надзвичайної ситуації кожен з нас має надати необхідну підтримку тим, хто поряд, допомогти вгамувати емоції, часто і панічні атаки.

 

Війна – це не тільки про наступальні збройні та бойові дії, це і про інформаційні, маніпулятивні атаки зі сторони агресора. Тому важливою частиною занять є інформаційна безпека, яку викладають інженери інформаційних технологій та спеціалісти причетні до кібербезпеки. Присутніх навчають гігієні поводження в інтернеті та соціальних мережах, практично роз’яснюють, як виставлене фото чи переписка з друзями може допомогти окупанту та нашкодити українцям.

Ще одним блоком навчання є «Правила поводження в надзвичайній ситуації». Цю частину викладають надзвичайники, які розповідають, як діяти в разі обстрілів, бомбардувань, хімічних атак тощо.

У завершальній, але не менш важливій частині занять військові розповідають про основи поводження зі зброєю та тактику ведення бою. Практична частина із розбіркою та збіркою зброї відбувається на основі автомата АК 47, калібру набоїв 7,62мм. Повправлятися зі зброєю можуть усі охочі.

   

Загалом навчання триває близько 4-х годин. Втім є такі учасники, які приходять на заняття кілька разів, таким чином закріплюють знання та практичні навички.

Графік занять:

  • Вівторок 13:00 – 17:00;
  • Четвер 13:00 – 17:00;
  • Субота 13:00 – 17:00.

Навчання проходить за адресою: вулиця Будівельників, 11 у приміщенні КЗ «Спорт для всіх» (Шахово-шашковий осередок «Біла Тура»), яке безпечне при повітряній тривозі. Безкоштовно і без реєстрації. Контактна особа: 0971777988, Катерина. Після підготовки до надзвичайної ситуації в умовах війни охочі можуть пройти військовий вишкіл. Як зареєструватися та потрапити на вишкіл, можна дізнатися за телефоном: 0951558227, Юрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів