Поділитись:

Антимонопольники перевірили волинські хлібзаводи: є порушення

Четвер, 17 листопада 2016, 12:31
Антимонопольники перевірили волинські хлібзаводи: є порушення

Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного коміту України встановило, що на упаковках (етикетках) хліба та хлібобулочних виробів виробництва ФГ "АМІЛА", ТзОВ "Волиньагропродукт" та ТОВ "Ковельський хлібокомбінат" відсутня дата виготовлення продукції.

На упаковці придбаного в магазині "7-23" хліба під назвою "Хліб турійський нарізаний скибками" вказано, що термін придатності до споживання – 48 годин, проте відсутня інформація про дату його виготовлення. На упаковці придбаного в супермаркеті "Наш край" хлібобулочного виробу під назвою "Батон нарізний" ТМ "Золотий дар" вказано, що термін придатності до споживання – 2 доби, проте відсутня інформація про дату його виготовлення. На упаковці придбаного в магазині "Наш Край" хліба під назвою "Хліб традиційний" вказано, що термін придатності до споживання – не більше 72 годин з моменту виймання з печі, проте відсутня інформація про дату його виготовлення, – повідоиляє прес-служба АКУ.

Відповідно до законодавства України передбачено, що маркування харчових продуктів повинно містити таку обов'язкову інформацію, як часові характеристики придатності харчового продукту.

Тому підприємства просили взяти до уваги зауваження і виправити порушення.

ФГ "АМІЛА" повідомило, що недоліки усунули. Зокрема відбувається маркування наклейками дати виготовлення виробів.

ТзОВ "Волиньагропродукт" повідомило, що дата виготовлення наносилась пакувальником вручну, а відсутність дати при перевірці можлива з технічних причин. Відтиск дати змінено на механічний та проводиться посилений контроль.

ТОВ "Ковельський хлібокомбінат" зазначило, що відділом збуту товариства було допущено відпуск партії упакованої продукції без інформації про дату виготовлення продукту, проте таке порушення не мало на меті введення в оману споживачів, надалі товариство буде вживати заходів для недопущення вчинення таких порушень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19:31
27 березня 2024
21 березня 2024
10 березня 2024
28 лютого 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
29 жовтня 2023
07 вересня 2023