Спрощене ЗНО-2022: як це відбуватиметься на Волині

Вівторок, 05 квітня 2022, 09:34

Замість ЗНО цьогоріч абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест на комп'ютері, результати якого будуть відомі одразу після виконання завдань.

Про це розповіла Суспільному завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень в області Алла Корнейко.

Тестування міститиме шість запитань із 60 запитань: по 20 тестів з української мови, математики та історії України. Каже: на виконання тесту учасникам запропонують 80 хвилин.

"Будуть діяти сертифікати ЗНО минулого року у тих самих умовах і за тими ж правилами, які були з жовтня, тобто 19, 20 і 21-й роки сертифікати можна подавати", – зазначила Алла Корнейко.

Серед учасників цьогорічного ЗНО прогнозують таку ж кількість волинян, як і торік. Говорить: орієнтовно 12-13 тисяч учасників.

До проходження мультипредметного тесту, зокрема до вступного тестування з української мови, готується випускник Луцького ліцею № 21 Ярослав Вітковський. З його слів, навчання допомагає відволіктися від війни та зняти стрес.

"Перші дні, як почалося вторгнення, я відклав усі заняття, але у мене було усвідомлення, що я повинен готуватися. І вже наступного понеділка в мене був урок онлайн", – каже школяр.

Зі слів старшокласника, те, що тестування з історії України зробили обов’язковим, стало для нього несподіванкою, оскільки раніше готувався посилено до англійської мови. Для майбутньої професії обрав медицину та виїжджати з України не планує, хоч і раніше приглядався до іноземних вишів.

"Як наші ЗСУ борються із нашим ворогом – у мене сильно піднявся патріотичний дух і хочеться жити, вчитися, розвиватися в Україні", – розповів школяр Ярослав Вітковський.

Підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання розпочинається ще в 10 класі, – говорить вчителька української мови та літератури ліцею № 21 Наталія Борецька.

"Були карантини й тепер ці події, тому весь матеріал ми повторили. По-суті, весь другий семестр – це було узагальнення. Але діти були розчаровані відміною ЗНО, бо були готові, мають базу знань, але продовжуємо працювати та готуватися", – каже освітянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: