Поділитись:

Бюджет України щодня втрачає 2 млрд гривень, – Шмигаль

Понеділок, 04 квітня 2022, 13:44

Державний бюджет України втрачає щодня близько двох мільярдів гривень через війну, розв'язану росією.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю для «Нового времени», інформує «Кореспондент».

«Зараз, якщо говорити про розрахунки Мінфіну щодо втрат бюджету, то втрати України становлять близько двох мільярдів гривень на день. Якщо говорити про втрати інфраструктури, то за місяць війни вони попередньо склали 119 млрд доларів. Тобто 4,25 мільярда доларів на день», – наголосив Шмигаль.

За його словами, якщо додати військові втрати та збільшені військові та соціальні витрати, програми підтримки, втрати економіки та підприємств, тоді доводиться говорити про суму 565 мільярдів доларів.

«Навіть не хочу це ділити на дні. Втрати однозначно величезні. Але повинні бути оптимістичними, ми відновлюватимемося з такою ж швидкістю. Я в цьому впевнений», – додав прем'єр.

Зауважимо, у першому кварталі 2022 року ВВП України впав на 16% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільше постраждали ті галузі, де неможлива дистанційна робота, наголосили у Мінекономіки.

При цьому в Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) вважають, що економіка України різко зросте наступного року, якщо війна з Росією закінчиться у найближчі два місяці.

Нагадаємо: загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу за чотири тижні війни оцінюються в 80 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів