Поділитись:

На Волині дозволили сільськогосподарські роботи поблизу кордону з білоруссю

Понеділок, 04 квітня 2022, 12:10
На Волині дозволили сільськогосподарські роботи поблизу кордону з білоруссю

У Волинській області дозволили займатися сільськогосподарськими роботами на ділянках поблизу державного кордону.

Громадяни, які мають земельні ділянки, що розташовані за лінією інженерних прикордонних споруд, зможуть проводити на них польові роботи, повідомила пресслужба 6-го прикордонного Волинського загону.

Нагадаємо, у зв’язку із введенням воєнного стану на території України, в межах Ковельського та Володимир-Волинського контрольованих прикордонних районів тимчасово обмежений пропуск осіб та транспортних засобів за лінію інженерних загороджень. Також діють додаткові тимчасові режимні обмеження на в’їзд і провадження робіт у смузі місцевості, яка безпосередньо прилягає до кордону, завширшки 500 метрів від лінії держрубежу (окрім сільськогосподарських). 

Проте, аби не допустити зриву посівної, власникам ділянок (паїв) дозволено знаходитися поблизу кордону та працювати на сільськогосподарських угіддях. Також за лінію інженерних споруд прикордонники будуть запускати й відповідну техніку, яку громадяни залучатимуть до весняних польових робіт.

Наголошуємо, що при здійсненні господарської діяльності особи пропускаються за інженерні загородження у разі пред’явлення ними перепустки та документів, які підтверджують право на здійснення такої діяльності. Крім того, українцям при собі необхідно мати документ, що посвідчує особу, а іноземцям, окрім паспорта, ще й документ, який підтверджує законність їх перебування на території України.

Нагадаємо: прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що посівна кампанія вже розпочалась у 21 області держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 травня 2024
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
29 квітня 2024
27 квітня 2024