Поділитись:

На ремонт дороги Львів-Радехів-Луцьк виділять 12 мільйонів з дотаційних коштів

Середа, 16 листопада 2016, 17:34
На ремонт  дороги Львів-Радехів-Луцьк виділять 12 мільйонів з дотаційних коштів

Волинь отримала майже 70 мільйонів гривень державної дотації.

Про це стало відомо сьогодні під час засідання бюджетної комісії обласної ради, – йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Точна сума стабілзаційної дотації становить 68 млн 849 тис грн. Зі слів директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка, ці кошти будуть спрямовані на зарплати "бюджетникам" та сплату за спожиті енергоносії в бюджетних закладах.

Крім того, в ОДА пропонують майже 12 млн грн спрямувати на співфінансування на ремонті роботи на дорозі Н-17 Львів-Радехів-Луцьк. Ці кошти становлять 10 % від очікуваних державних видатків на ці ж потреби.

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Андрій Турак повідомив, що протяжність дороги – 60,7 км. На весь ремонт потрібно 432 млн грн. Наразі освоєно 282,76 млн грн, тобто 65% від потреби.

Нагадаємо: Волинь включена до пілотних областей, де триває експеремент, в ході якого 50 % від перевиконання індикативних показників митниці спрямовується до обласного бюджету на цільове призначення – ремонт та будівництво доріг. Втім, за інформацією Ігоря Никитюка, в 2017 році терміни дії експеременту Уряд не пролонгує. Бюджетна комісія проголосувала за те, щоб кошти обласного бюджету виділялися на ремонт дороги Н-17 тільки за умов реального траншу з державної казни.

Між тим остаточне рішення щодо розполілу стабілізаційної дотації відклали до понеділка. Депутати очікують, що до цього часу область отримає ще й кошти освітянської та медичної субвенцій. Відповідно, тоді буде зрозумілою повна картина з бюджетними видатками.

Надрукувати
мітки:
коментарів