П'ятеро українців потрапили у ТОП-100 кращих європейських інноваторів

Середа, 16 листопада 2016, 20:39

П'ятеро українців увійшли до списку New Europe 100 за 2016 рік, який складає The Financial Times.

Це вже третя щорічна редакція списку, куди входять найвпливовіші люди Центральної і Східної Європи, – повідомляє Канал 24, посилаючись на The Financial Times.

Такі люди називаються changemakers, тобто носіями змін. Це люди, які впливають на суспільство, політику або бізнес-середовище, представляють інновації, підприємницький дух і свіжий підхід до важливих проблем,

Ідея списку New Europe 100 – показати потенціал і творчі здібності людей із Центральної і Східної Європи. Це також мережева платформа, яка допомагає претендентам зустрічатися і обмінюватися досвідом.

Кандидатів для списку цього року допомагали вибирати варшавський журнал Res Publica, Google, фонд Visegrad Fund і сам Financial Times.

Україну в переліку представляють п'ятеро людей:

1. IT-директор "ПриватБанку" Дмитро Дубілет, один із засновників порталу онлайн-держпослуг iGov.

2. Ярослав Ажнюк – CEO одного з найвідоміших українських стартапів Petcube. З початку 2015 року українська компанія продала близько 20 000 пристроїв, виручивши 2,5 млн доларів.

3. Підприємець Віктор Шабуров, який заснував Looksery. У вересні минулого року стало відомо, що Snapchat купив одеський стартап Looksery за 150 мільйонів доларів. Це поки що найбільша публічна угода українського стартап-ринку.

4. Виконавчий директор української асоціації UVCA (Ukrainian Venture Capital Association) Ольга Афанасьєва.

5. Співзасновник фактчекінгового сайту Stopfake.org Ольга Юркова.