Поділитись:

П'ятеро українців потрапили у ТОП-100 кращих європейських інноваторів

Середа, 16 листопада 2016, 20:39
П'ятеро українців потрапили у ТОП-100 кращих європейських інноваторів

П'ятеро українців увійшли до списку New Europe 100 за 2016 рік, який складає The Financial Times.

Це вже третя щорічна редакція списку, куди входять найвпливовіші люди Центральної і Східної Європи, – повідомляє Канал 24, посилаючись на The Financial Times.

Такі люди називаються changemakers, тобто носіями змін. Це люди, які впливають на суспільство, політику або бізнес-середовище, представляють інновації, підприємницький дух і свіжий підхід до важливих проблем,

Ідея списку New Europe 100 – показати потенціал і творчі здібності людей із Центральної і Східної Європи. Це також мережева платформа, яка допомагає претендентам зустрічатися і обмінюватися досвідом.

Кандидатів для списку цього року допомагали вибирати варшавський журнал Res Publica, Google, фонд Visegrad Fund і сам Financial Times.

Україну в переліку представляють п'ятеро людей:

1. IT-директор "ПриватБанку" Дмитро Дубілет, один із засновників порталу онлайн-держпослуг iGov.

2. Ярослав Ажнюк – CEO одного з найвідоміших українських стартапів Petcube. З початку 2015 року українська компанія продала близько 20 000 пристроїв, виручивши 2,5 млн доларів.

3. Підприємець Віктор Шабуров, який заснував Looksery. У вересні минулого року стало відомо, що Snapchat купив одеський стартап Looksery за 150 мільйонів доларів. Це поки що найбільша публічна угода українського стартап-ринку.

4. Виконавчий директор української асоціації UVCA (Ukrainian Venture Capital Association) Ольга Афанасьєва.

5. Співзасновник фактчекінгового сайту Stopfake.org Ольга Юркова.

Надрукувати
мітки:
коментарів