Поділитись:

За час війни московити обстріляли 274 українські лікарні

Субота, 02 квітня 2022, 01:50
За час війни московити обстріляли 274 українські лікарні

Від початку повномасштабного російського вторгнення до України окупанти обстріляли 274 лікарні та вивели з ладу 70 «швидких».

Про це в етері телемарафону розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«З початку війни обстріляно 274 лікарні, 13 – знищено повністю, вони відновленню не підлягають, будемо будувати нові лікарні. 70 швидких уже виведено з ладу обстрілами, автоматними, мінами. Шість медичних працівників убито, 20 зараз тяжко поранених. Це все – наслідки війни, терористичних дій рф в Україні. Водночас медичні заклади працюють. Усі, хто потребують медичну допомогу, можуть її отримати. Програма медичних гарантій виплачена за березень повністю до закладів охорони здоров'я. Це свідчить про те, що і заробітні плати медичним працівникам, і необхідні медичні вироби й лікарські засоби закуповуються», – розповів Ляшко.

За словами міністра, аптеки відновили роботу, там де це можливо.

«Виробники нас запевняють, що підстав для зростання цін у березні не було, у квітні будемо переглядати, оскільки є питання ціни на газ, є питання логістики, будемо дивитися і контролювати, щоб не було зростання цін на лікарські засоби, що входять до національного переліку лікарських засобів - ліків, які найчастіше використовуються для того, щоб запобігти хворобам або їхньому подальшому розвитку», – підсумував посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів