Поділитись:

Влада росії «воює» з Вікіпедією через статтю про війну в Україні

П'ятниця, 01 квітня 2022, 23:44
Влада росії «воює» з Вікіпедією через статтю про війну в Україні

Влада росії дискредитує Вікіпедію, щоб переконати населення у фейковості будь-якої інформації про війну в Україні.

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє у Телеграмі.

"Роскомнадзор з перших днів російсько-української війни намагається воювати з Вікіпедією проти статті "Вторжение России на Украину (2022), погрожують адміністративним штрафом до 4 млн рублів "за невидалення недостовірних суспільно значущих матеріалів, а також іншої забороненої інформації", "спрямованої на дезінформацію російських користувачів", – ідеться в повідомленні.

Як відомо, нагадали у ЦПД, контент Вікіпедії створюється спільнотою авторів та підтверджується відповідними посиланнями на першоджерела, зокрема це загальновідома безсумнівна інформація від ООН.

"Натиск на залишки достовірних джерел інформації – агонія російських пропагандистів через крихкість "інформаційної бульбашки", в якій живе населення росії. Не можуть побороти правду – надають правді ознак фейку. Тотальна брехня – державна ідеологія росії", – підкреслюють у Центрі протидії дезінформації.

У рф Вікіпедію притягнуть до адміністративної відповідальності за відмову видалити інформацію про війну росії в Україні.

Згідно з російським законодавством, за невиконання вимоги власнику сайту загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 4 млн рублів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів