Поділитись:

На розвиток туристичного Луцька просять три мільйони гривень

Середа, 16 листопада 2016, 11:24
На розвиток туристичного Луцька просять три мільйони гривень

У Луцьку розробили Програму розвитку туризму на 2017-2018 роки.

Програма напрацьована спільно з громадськістю. Про це розповіла керівник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда 16 листопада під час засідання виконкому.

За словами Наталії Бунди, на розвиток Луцька потрібно 1 мільйон 740 тисяч у 2017 році і 1 мільйон 310 тисяч гривень на 2018 рік.

У 2017 році 300 тисяч гривень хочуть спрямувати на розроблення кошторису на проведення реконструкційних робіт вежі Чорторийських та монастиря єзуїтів.

20 % заходів будуть продовжувати реалізовуватись з попередніх програм, а 80 % – нові. Зокрема створення стимулів для ефективного залучення громадськості, підтримка туристичного бізнесу та інше.

"В новому проекті програми заклали посилену співпрацю з музеями, плануємо удосконалити систему туристичного ознакування й забезпечити підтримку туристичного бізнесу", – розповіла Наталія Бунда.

Член виконкому Олександр Шараєв висловив свої зауваження щодо проекту Програми сказавши, що 100 тисяч гривень витрачати на маркетингові дослідження, передбачені Програмою, не варто.

"Ця цифра є обґрунтованою, і ця послуга буде вартувати 100 тисяч гривень. Я знаю, хто мій турист, але я не знаю, скільки він витрачає, й для цього треба поводити дослідження", – сказала Наталія Бунда.

Інший член виконкомуМихайло Щур – також розкритикував Програму, акцентуючи на тому, що не варто виділяти з бюджету міста 300 тисяч гривень на друк поліграфічної продукції.

Втім член виконкому Роман Романюк, навпаки, підтримав цю Програму, зазначивши, що за останніх 5 років в цьому напрямку зроблено чимало.

Врешті після довгих обговорень члени виконкому підтримали запропоновану Програму.

Надрукувати
мітки:
коментарів