Поділитись:

Компенсація за зруйноване житло: за добу у «Дії» 20 тисяч заявок

П'ятниця, 01 квітня 2022, 03:00
Компенсація за зруйноване житло: за добу у «Дії» 20 тисяч заявок

У першу добу після початку роботи послуги з компенсації за зруйноване під час війни житло на електронному сервісі держпослуг «Дія» було зареєстровано понад 20 тисяч заявок.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Вчора в Дії вже запрацювала можливість надати інформацію про зруйноване майно. За добу отримали вже понад 20 тисяч таких заявок. Усі заявки будуть ретельно опрацьовані, щоб після нашої перемоги відновлення було системним», – сказав він.

Прем'єр додав, що держава працює над планом відновлення України, і для цього системно підраховуються всі збитки.

Глава уряду також зазначив, що країна продовжує одержувати тисячі тонн гуманітарної допомоги з усього світу.

«Загальний її обсяг становить понад 163 тисячі тонн. Укрзалізниця вже доставила 41 тисячу тонн у регіони. Найбільше у Київській, Харківській та Запорізькій областях», – зазначив він.

За словами прем'єра, Норвегія виділить додаткові 20 млн євро. Цю суму уряд розподілить на важливі програми. До цього Норвегія вже виділила 200 млн євро на гуманітарну допомогу.

«Домовилися про підтримку від Франції на 300 млн євро. І про грант від Європейського Союзу на 120 млн євро. Ці кошти будуть направлені в бюджет. Президент Володимир Зеленський також учора домовився про виділення Україні 500 млн доларів як пряму бюджетну допомогу від уряду США», – додав Шмигаль.

Він подякував усім за підтримку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів