Поділитись:

російські окупанти намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку, – Генштаб ЗСУ

Четвер, 31 березня 2022, 20:37
російські окупанти намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку, – Генштаб ЗСУ

Російські загарбники намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Російські окупаційні війська намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку з метою встановлення контролю над частинами територій Харківської, Луганської та Донецької областей, включаючи блокаду міст Слов’янськ та Краматорськ», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що ворог продовжує атакувати місто Попасна, імовірно, з метою відволікання уваги військового керівництва України від спроб встановлення контролю над Ізюмом та Маріуполем.

На Сіверському напрямку фіксується перекидання до білоруського міста Гомель найманців з країн Близького Сходу.

За отриманою інформацією, 29 березня перекинуто 200 найманців до військового аеродрому Гомель. Крім того, росія продовжує перекидання ракетних підрозділів до білорусі з метою збільшення інтенсивності обстрілів балістичними ракетами населених пунктів та об’єктів інфраструктури на території України.

Так, в районі Гомеля виявлено прибуття трьох ракетних комплексів «Іскандер» та двох комплексів ППО «С-300» для їх прикриття.

У Генштабі також зазначили, що ворог, залишаючи військову техніку на території України, все частіше вдається до її мінування. Крім того, почастішали випадки використання противником мін-пасток.

«На тимчасово зайнятих противником територіях він продовжує обмеження пересування місцевого населення, російські загарбники беруть громадян України у заручники та здійснюють вивезення награбованих у мирних громадян товарів», – заявили у Генштабі ЗСУ.

Крім того, повідомляється, що у російській федерації розпочалась практика подання до судових установ заяв на військове керівництво родичами загиблих у війні з Україною російських військовослужбовців. Зокрема, подібний випадок подачі до суду на командира зафіксовано у 752-у мотострілецькому полку зі складу 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного воєнного округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:01
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
28 березня 2024