Поділитись:

В європейських офісах «Газпрому» пройшли обшуки, – ЗМІ

Середа, 30 березня 2022, 21:24
В європейських офісах «Газпрому» пройшли обшуки, – ЗМІ

В європейських офісах російського «Газпрому» пройшли обшуки антимонопольних регуляторів ЄС.

Як пише Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на особу, знайому з цим питанням.

Інших деталей джерело не повідомило.

Водночас Bloomberg із посиланням на своє джерело написав, що обшуки пройшли в офісах компанії у Німеччині у рамках розслідування ролі російського газового гіганта в завищенні цін у Європі до рекордних значень.

Чиновники відвідали офіси компаній, у тому числі Gazprom Germania GmbH та Wingas GmbH, яка забезпечує газом близько 20% німецького ринку, йдеться у повідомленні.

У Єврокомісії та «Газпромі» від коментарів з цього приводу відмовилися.

Європа бореться з енергетичною кризою з минулого року, оскільки «Газпром» обмежив додаткові поставки газу в той час, коли запаси були на найнижчому за останні 10 років рівні. Раніше цього року глава Міжнародного енергетичного агентства звинуватив росію в енергетичній кризі, що призвела до закриття європейських заводів, які виробляють усе – від добрив до металів.

Європейська комісія уважно стежить за діями «Газпрому» на газових ринках. Розслідування щодо можливої антиконкурентної поведінки «Газпрому» розпочалося ще до вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, що прокуратура в суді наполягає на стягненні з постачальника газу понад 200 тисяч гривень надміру сплачених йому бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів