Поділитись:

Ватажок окупованої Південної Осетії каже, що готується до входу в склад росії

Середа, 30 березня 2022, 21:03
Ватажок окупованої Південної Осетії каже, що готується до входу в склад росії

Так званий «президент» самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов заявив, що готуються «юридичні кроки» щодо входження окупованої території Грузії як частини території рф.

Про це повідомляє Українська правда.

«Я вважаю, що об’єднання з Росією – наша стратегічна мета. Наш шлях. Сподівання народу. І цим шляхом ми будемо рухатися. Відповідні юридичні кроки ми зробимо найближчим часом. Республіка Південна Осетія буде в складі своєї історичної батьківщини – росії», – каже Бібілов.

Окупована російськими військами Південна Осетія є територією Грузії. У 2008 році після російсько-грузинської війни контингент російських окупаційних військ залишився на території республіки, а невизнаний уряд оголосив про незалежність від Грузії.

Організація Об’єднаних Націй не визнало незалежність Південної Грузії. Самопроголошений уряд вважають легітимним лише 5 країн-членів ООН – Росія, Сирія, Венесуела, Нікарагуа та Науру. Конфлікт лишався «замороженим» з 2008 року в ситуації, коли грузинська влада не здійснює спроби силового розв’язання суперечки, а російська влада не здійснює спроби юридичної легітимізації окупації та анексії цієї території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів