Поділитись:

Зумисні підпали: за добу на Волині вигоріло понад 23 гектари землі (фото)

Середа, 30 березня 2022, 11:07

За добу на Волині вогнеборці згасили дев'ять пожеж на відкритій території, які виникли внаслідок необережного поводження з вогнем невідомих осіб.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

29 березня на Волині рятувальники ліквідували дев'ять пожеж сухої трави на відкритих територіях. Площа угідь, охоплених вогнем, склала понад 23 гектари, пожежі зафіксовані в усіх районах області. Усі вони спричинені необережним поводженням з вогнем невстановлених осіб, фактично – зумисними підпалами сухої рослинності на відкритих територіях, присадибних та дачних ділянках.

Горіла торішня трава й чагарники біля села Діброва Голобської громади, на вулицях Брестській, Лісовій та на дачному масиві «Калина» у Ковелі.

В урочищі Ковлі біля села Новосілки Маневицької громади осередками на площі 10 гектарів горіла суха трава, чагарники й самосів, а в селищі Стара Вижівка суха трава й чагарники – на площі 5 гектарів. Пожежі на відкритих територіях зафіксовані минулої доби також у Зимнівській, Боратинській та Камінь-Каширській територіальних громадах.

Силами рятувальників, працівників місцевої пожежної охорони, лісового господарства усі пожежі ліквідовані.

Загалом з початку року в області трапилося 221 пожежа на відкритих територіях на площі понад 653 гектари, по одній – на торфовищі та у лісі.

«Ризик виникнення пожеж в екосистемах в області й на території усієї держави залишається високим. Наслідки такого злочинного господарювання на своїй землі були відчутні й у мирний час. Нині ж, коли необхідно акумулювати наші сили для захисту рідного краю, на гасіння пожеж сухої трави затрачається чимало людських і матеріальних ресурсів. Тож рятувальники закликають громадян припинити спалювання сухої рослинності! Пам’ятайте: такі дії у воєнний час прирівнюються до диверсії й передбачають суворе покарання. Захищайте землю, на якій живете, а не знищуйте її!», – закликали рятувальники.

Нагадаємо: 28 березня у Володимир-Волинському районі через місцевого мешканця, який підпалив очерет біля водойми, вогонь знищив понад сто гектарів площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів