Поділитись:

США розбомблять кремль через 15 хвилин, якщо рф застосує ядерну зброю

Середа, 30 березня 2022, 08:42
США розбомблять кремль через 15 хвилин, якщо рф застосує ядерну зброю

Американські збройні сили здатні завдати потужного ракетно-бомбового удару по кремлю впродовж 15 хвилин після застосування росією ядерної зброї у війні проти України. А застосування хімічної зброї проти України схильні розглядати, як застосування хімічної зброї проти НАТО.

Про це в інтерв'ю виданню «Гордон» розповів ексрозвідник КДБ, колишній однокурсник президента рф владіміра путіна Юрій Швець з посиланням на власні джерела у Пентагоні.

Юрій Швець зазначив, що у США заявили, що розглядатимуть як напад на НАТО застосування хімічної зброї проти України. Він вважає, що у разі, якби адміністрація президента США Джо Байдена свого часу зробила приблизно таку саму однозначну заяву щодо нападу на Україну, то, можливо, ситуація не була б такою трагічною, як є.

«Я розмовляю з людьми, які причетні до військових та інших політичних справ. Я в них запитую: як ви вважаєте, якщо він застосує, скажімо, в Україні, тактичну ядерну зброю, що буде? Вони кажуть: «Ми її розбомбимо, просто закидаємо бомбами». Ось така була однозначна відповідь», – додав Юрій Швець.

Також за словами ексрозвідника, відповідь США у такому випадку буде миттєвою.

«Усе залежить від того, на якій відстані від Кремля розташовані американські підводні човни з ядерними боєголовками. Але вони вже поблизу. Це я можу сказати абсолютно точно. Є ще крилаті ракети, які свого часу розгорнув ще президент США Рональд Рейган, потім їх зняли у 87-му році внаслідок взаємної домовленості про ліквідацію ракет середньої дальності – три роки їх модернізували, це тепер нові ракети. І вони наразі в розпорядженні корпусу морської піхоти. Вони ніколи не були в розпорядженні корпусу морської піхоти, а зараз їх передано туди. А що таке морська піхота? Це сили швидкого розгортання. Тобто, грубо кажучи, цей підрозділ морської піхоти може протягом години опинитися в будь-якій точці Європи, наприклад, і запускати ці ракети. Якщо вже зовсім конкретно відповідати на ваше запитання – хвилин 15», – розповів Юрій Швець.

Ексрозвідник також додав, що американським спецслужбам відоме місцеперебування Путіна та його «бункера».

Нагадаємо, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО зустрінуться у Брюсселі 6-7 квітня, щоб обговорити актуальні питання зовнішньої політики та безпекової ситуації. До участі запрошено й Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів