Поділитись:

Зробили черговий режим: як працює світломаскування в Луцьку

Вівторок, 29 березня 2022, 10:45
Зробили черговий режим: як працює світломаскування в Луцьку

фото ілюстративне

У Луцьку нема потреби повністю відключати світло на вулиці.

Про це сказав Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зі слів Ігоря Поліщука, у Луцьку світломаскування застосовується на окремих вулицях, а на всіх інших – не застосовується.

«Ми зробили черговий режим: або через один ліхтар світиться, або через два ліхтарі світиться світло переважно. Тому нема необхідності повністю відключати світло», – зазначив він.

Освітлення міста, пояснив міський голова, потрібне для патрулювання, для виявлення диверсійно-розвідувальних груп, для протидії мародерам та іншим правопорушенням, для яких відсутність світла є позитивом. Тому не потрібно панікувати з цього приводу.

«Сьогодні не Друга світова війна і ті технології, методи і засоби ведення війни, які застосовувалось тоді, сьогодні є неактуальними. Наведення ракет відбувається по супутнику, по координатах... Інші засоби і методи ведення війни дозволяють вести її у темну пору доби з однаковою успішністю, незалежно від того, чи є освітлення, чи нема. Наразі не ведуться бойові дії на території нашої громади, дякувати Богу, тому відключати освітлення не потрібно», – додав Ігор Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів