Поділитись:

Лучанин ставив власну націнку на критично необхідні товари для ЗСУ

Понеділок, 28 березня 2022, 22:16
Лучанин ставив власну націнку на критично необхідні товари для ЗСУ

Лучанин Назар Трикуш, який активно продає амуніцію для військових, на час військового стану без проблем робив «свою націнку» на критично необхідні товари для ЗСУ.

Про це повідомляє волонтерський штаб гуманітарної допомоги «АНГАР».

Зазначають, що транспортування товару проводили волонтери, які не брали кошти за логістику, тому така націнка є взагалі не обґрунтованою.

«Тобто уявіть ситуацію: ви виїхали у Варшаву на початку війни. Щоб бути корисним і  допомогти Україні, зранку-досмерканку шукаєте на всіх складах необхідні речі, знаходите, вам перекидають кошти, ви це купуєте, шукаєте волонтерів, які довезуть до Луцька, передаєте, радієте, що все вдалося, що хлопці матимуть тактичні штуки. Прокидаєтесь через кілька днів, заходите в інсту і бачите, що ті умовні рукавиці, які ви шукали і передавали, Назар продає з націнкою», – розповідають волонтери.

З їх слів, націнака є досить значною: на рукавицях – орієнтовно 200 грн, на наколінниках – 600 грн, на броні – 20 євро на кожному бронежилеті, а тепловізори пропонували за вдвічі дорожчою ціною.

На питання Назару «для чого він це робив?» було декілька відповідей: спершу на покриття логістики, яку, як відомо, перекривали самі волонтери, а згодом такий вчинок виправдовувався тим, що на кошти з націнки купити більше бронежилетів і передати її безплатно тим, кому вона потрібна. Проте волонтери зазначають, що друга версія була лише в планах і підтвердження цим словам немає.

«Будь-який підприємець розуміє, що для нормальної діяльності, потрібні обігові кошти. Так от ТОВка Назара такі кошти мала і, напевно, має досі. Адже лише наш фонд чекав на обіцяні бронежилети два тижні після оплати, тобто ці кошти (484  тисячі грн)  можна було «крутити» кілька разів, купувати за них рукавиці чи наколінники, продавати в роздріб, викуповувати велику партію відразу, тим самим спустошуючи склади. Як результат – товару мало, ціна завищена. А от Назар молодець – у нього все є, але з націнкою, як мінімум, 200 гривень на одиниці! Ми не отримали нашу броню, хоча спочатку нам сказали, що вона вже їде, а потім сказали, що не вийшло з поставкою взагалі. Ну ок, таке буває. Нам повернули кошти, ми зараз купуємо броню в іншому місці. З броньою складно скрізь, тому не було жодних претензій до Назара. Але лише до того моменту, поки наші друзі не розповіли, що відбувається з цим продавцем товарів якась нечесна і нелюдська штука», – додають у штабі

Лучанин ставив власну націнку на критично необхідні товари для ЗСУ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
23 квітня 2024
12:01
09 квітня 2024
05 квітня 2024
29 березня 2024
17 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
15:10
24 лютого 2024
09:30