Поділитись:

У росії закрили ще одне видання «Новая газета»

Вівторок, 29 березня 2022, 02:41
У росії закрили ще одне видання  «Новая газета»

російське видання «Новая газета» оголосило про призупинення своєї роботи після попередження роскомнагляду «про неприпустимість порушення російського закону».

Як повідомило видання у своєму Telegram-каналі, таке рішення було ухвалене після чергового попередження роскомнагляду, передає Суспільне.

«Після цього ми зупиняємо випуск газети на сайті, в мережах та на папері – до закінчення «спеціальної операції на території України»», — заявили в «Новой газете».

У роскомнагляді пояснили, що винесли редакції та засновнику видання друге письмове попередження через «згадку НКО-іноагента без маркування».

Перше попередження російський регулятор виніс газеті 22 березня. Воно також було пов'язане нібито з відсутністю маркування НКО-іноагента в одному з матеріалів.

«Країна без медіа (остання вільна «Новая Газета» закрита), без дискусії, без політичної конкуренції, без повноцінного парламенту. Такою є сучасна РФ», – відреагував радник глави ОП України Михайло Подоляк.

Він додав, що саме тому «росіяни нічого не бачать, не чують, не усвідомлюють. Незалежно від того, якою мовою ви це їм кажете».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів