Поділитись:

У Абрамовича та ще двох переговорників з рф виявили симптоми хімічного отруєння

Понеділок, 28 березня 2022, 19:55
У Абрамовича та ще двох переговорників з рф виявили симптоми хімічного отруєння

Журналісти-розслідувачі Bellingcat повідомляють, що три члени делегації, які брали участь у переговорах між Україною та росією, відчували симптоми отруєння хімічною зброєю.

Одним із них нібито став російський мільярдер Роман Абрамович.

«Всі члени переговорної групи працюють сьогодні у звичайному режимі. В інформаційному полі зараз багато інформаційних спекуляцій, різних конспірологічних версій і елементів тієї чи іншої інформаційної гри. Тому ще раз повторю — члени переговорних груп працюють сьогодні у штатних режимах», – коментує НВ ситуацію Михайло Подоляк.

За даними Bellingcat, йдеться про переговори, що проходили в ніч із 3 на 4 березня 2022 року. Журналісти стверджують, що можуть підтвердити цю інформацію.

У Bellingcat повідомляють, що Абрамович та ще один російський підприємець брали участь у переговорах разом з українським народним депутатом Рустемом Умеровим. Переговори 3 березня закінчились близько 22:00.

«Пізніше тієї ж ночі троє членів переговорної групи пішли в квартиру в Києві і відчули перші симптоми, серед яких – запалення очей і шкіри та пронизливий біль в очах. Симптоми не вщухали до ранку», – заявили розслідувачі.

За інформацією Bellingcat, наступного дня група переговорників виїхала з Києва до Львова, звідти – до Польщі, а потім Стамбула для продовження неформальних переговорів з російською стороною. Розслідувача Bellingcat попросили допомогти з проведенням експертизи фахівцями з хімічної зброї.

Про ймовірне отруєння Абрамовича і двох високопоставлених членів української переговорної групи також повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела. За даними газети, зараз вони здорові та їхньому життю нічого не загрожує. Симптоми нібито включали почервоніння очей, постійні болючі сльозотечі та лущення шкіри на обличчі і руках.

Як повідомляє WSJ, переговорники звинуватили у ймовірній атаці «противників компромісів» у Москві, які, на їхню думку, хотіли зірвати переговори. Наближене до Абрамовича джерело сказало, що невідомо, хто скоїв імовірний напад.

Прессекретар президента Володимира Зеленського сказав журналістам, що не має інформації про будь-які підозри на отруєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів