Поділитись:

Для війни з Україною росія завербувала 800 бойовиків ліванської Хезболли, – ЗМІ

Неділя, 27 березня 2022, 21:39
Для війни з Україною росія завербувала 800 бойовиків ліванської Хезболли, – ЗМІ

Росія зазнає величезних втрат серед особового складу, тому країна-агресор продовжує шукати нових найманців, які готові померти на українській землі. Так, для війни з Україною на боці росії готують 800 бойовиків Хезболли.

Про це повідомив ліванський телеканал «Аль-Хадас», пише НВ.

«Зазначається, що представники російської ПВК "Вагнер" провели переговори з озброєним шиїтським угрупованням Хезболла "про відправку бойовиків в Україну"», – пише видання.

Зазначається, що перші 200 людей мають прибути 29 березня на авіабазу у Гомельській області, Білорусь. Згідно з договором плата за найм одного бойовика становитиме 1500 доларів на місяць.

На додачу, Хезболла та Іран можуть отримати деякі преференції з великих угод.

Відразу після цієї зустрічі Хезболла відкрила вербувально-мобілізаційне бюро у містах Сирії Кусейр, Алеппо, Ябруд та Сайїда-Зейнаб, а також у південному передмісті Бейрута (Ліван), яке знаходиться під контролем угруповання.

Телеканал повідомляє, що інформація про відправку бойовиків в Україну відрізняється від обіцянок лідера Хезболли Хасана Насралли минулого тижня, який заперечує «будь-яку можливість участі в подіях в Україні».

Як наголошує першоджерело, Хезболла і раніше заперечувала участь її людей на війні у зарубіжних країнах «але щоразу згодом визнавалася у відправленні бойовиків».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів