Поділитись:

Путін не може лишатися при владі, – Джо Байден

Субота, 26 березня 2022, 20:16

Президент США Джо Байден у межах свого турне Європою виступив у Варшаві. Його промова стосувалася російського вторгнення в Україну.

Виступ Байдена транслював «Голос Америки».

Так, під час промови Байден заявив, що російському президенту володимиру путіну не можна залишатися на посаді.

«Диктатор, який намагається збудувати імперію, ніколи не зуміє знищити любов людей до свободи. Груба сила ніколи не зітре їхню волю до свободи.

Україна ніколи не стане перемогою для Росії. Вільний народ відмовляється жити у безнадійному й темному світі. Попереду буде краще, світліше майбутнє, збудоване на правилах і демократії, майбутнє, сповнене надії й світла, гідності й порядності, свободи і можливості.

Заради Бога, цей чоловік не може лишитися при владі», – сказав президент США.

Також Байден назвав цинічною брехнею слова путіна про намір «денацифікувати» Україну.

Президент повторив свої слова про те, що війна проти України – це вибір росії. А ще він наголосив, що НАТО і США працювали багато, щоб не допустити цієї війни. Втім, путін і росія показували, що не зацікавлені у цьому.

Ось що ще сказав Байден:

  • Коли Радянський Союз розвалився, Польща та країни Східної Європи звільнилися. Це була велика боротьба за свободу. Вона була важкою, довгою та болючою. Протягом, місяців, років, декад було створено нові країни у боротьбі за волю та свободою, боротьбу між демократією та автократією, між свободою та репресіями, між порядком та урядом, яким керує брутальна сила. Цього разу ми повинні зрозуміти, що ця боротьба не буде виграна за пару днів або місяців. Нам потрібно підготуватися до довготривалої боротьби.
  • Україна та її народ – на передовій, борються за свою країну. Вони борються за основні елементи вільного суспільства. Але вони завжди порушувалися, за них боролися багато поколінь. Світ є недосконалим. Є амбіції та апетит людей, які хочуть домінувати над світом.
  • Під санкціями  понад 400 офіційних осіб рф. Понад 400 компаній залишили росію повністю – це результат безпрецедентних санкцій. Рубль перетворився практично у попіл. Треба 200 рублів, щоб отримати один долар. Санкції не дозволяють рф перебудувати нові війська. 
  • Американські сили у Європі не для того, щоб брати участь у війні, а захистити членів НАТО. Навіть не думайте вступити на землю якоїсь з країн НАТО.
  • 200 тисяч росіян вже покинули країну за місяць. Вкрай великий відтік мізків за такий короткий період.
  • Меседж до росіян: ви не є нашими ворогами, я не вірю, що ви підтримуєте вбивство невинних або бомбардування лікарень, шкіл, пологових будинків, блокаду міст
  • Мільйони сімей вимушені покинути свої домівки – це не дії великої країни. Ви пам'ятаєте, коли були в аналогічній ситуації. Ваші дідусі та бабусі ще пам'ятають.

Нагадаємо, що 26 березня президент США Джо Байден відвідав Національний стадіон у Варшаві, де зустрівся з біженцями з України та волонтерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів