Поділитись:

Маріуполь повністю контролюють українські військові – «Азов» (відео)

П'ятниця, 25 березня 2022, 20:33
Маріуполь повністю контролюють українські військові – «Азов» (відео)

Маріуполь, який перебуває в оточені російських окупантів, повністю контролюють українські військові. Але місто потребує деблокади.

Про це в ефірі hromadske розповів командир ТрО «Азов» у Києві Владислав Соболевський.

«Ситуація контролюється військовими. Місто перебуває під нашим контролем. Ті карти, які ви бачите в Telegram-каналах росіян, не відповідають дійсності. І лівий берег, і обидва заводи, і правий берег перебувають під нашим контролем», – наголосив Соболевський.

Водночас він додав, що у місті немає світла, води й опалення, а люди досі сидять у сховищах, які ще не опинилися під руїнами від ударів російських авіабомб.

«Якщо МінТОТ організовує гуманітарні коридори, то військові допомагають людям дійти до точок збору. Військові діляться власними харчами, водою і медикаментами, яких не так багато. Місто потребує деблокади і не потребує здачі. "Азовці", морська піхота, поліція, добровольці, ДСНС – усі чекають деблокади, коли українські військові допоможуть розбити кільце і залишити східний форпост нашою фортецею на сході», – розповідає військовий.

Водночас заступник командира полку «Азов» із позивним «Калина», який нині обороняє Маріуполь, розповів у нашому ефірі, що на сьогодні у місті ведуться бої. Він пояснив, що окупанти посилають вперед «на м'ясо» мобілізованих, яких не забезпечують ні бронежилетами, ні касками, щоб спробувати дізнатися вогневі точки українських військових. А потім починають їхній обстріл з артилерією та авіацією. Такі напади захисники Маріуполя відбивають.

«Тільки за ніч вдалося знищити дві бойові машини десанту, зараз знищили один БТР противника, одну машину десанту ми підбили, і ще 5 вантажівок. Це за сьогодні», – розповів про нищення противника «Калина».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
10 березня 2024
07 лютого 2024
19 січня 2024
18 січня 2024
30 грудня 2023
22 грудня 2023
17 грудня 2023
03 грудня 2023