Поділитись:

Більше половини випущених росією «високоточних» ракет не потрапляє в ціль

П'ятниця, 25 березня 2022, 07:52
Більше половини випущених росією «високоточних» ракет не потрапляє в ціль

Сполучені Штати Америки оцінюють, що до 60% ракет із точним наведенням, які росія використовує для атак на Україну, не влучають у цілі.

Про це пише Українська правда з посиланням на Reuters.

За оцінками Пентагону, росія випустила по Україні понад 1200 ракет усіх видів з початку війни. Американські чиновники не сказали, скільки з них влучили в цілі.

Посилаючись на дані американської розвідки, три американські офіційні особи заявили, що, за оцінками США, рівень невдач росії змінюється щодня, залежить від типу ракети, що запускається, і іноді може перевищувати 50%. Двоє з них сказали, що він досяг 60%.

Один із чиновників сказав, що розвідка показала, що російські крилаті ракети повітряного базування мали збій у діапазоні від 20% до 60% залежно від дня.

За даними проекту протиракетної оборони Центру стратегічних і міжнародних досліджень, росія розмістила в Україні два типи крилатих ракет повітряного базування – Х-555 і Х-101.

Reuters не зміг визначити стандартний рівень провалів для крилатих ракет повітряного базування. Двоє експертів сказали, що будь-який рівень невдач вище 20% є високим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів