Поділитись:

Австралія запроваджує санкції проти лукашенка та 22 російських пропагандистів

П'ятниця, 25 березня 2022, 02:53
Австралія запроваджує санкції проти лукашенка та 22 російських пропагандистів

Австралія запровадила санкції проти 22 російських пропагандистів, а також самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка та його родини.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на сайт австралійського уряду.

«Ці останні кроки через місяць після вторгнення росії в Україну продовжують наші цілеспрямовані зусилля для того, щоб росія та ті, хто підтримує її незаконне, неспровоковане вторгнення до її демократичного сусіда, заплатили високу ціну», – відмічають в уряді.

Зокрема, під санкції потрапили «22 додаткових російських пропагандистів і розповсюджувачів дезінформації, включаючи старших редакторів таких організацій, як Russia Today, Фонд стратегічної культури, InfoRos і NewsFront».

Що стосується Лукашенка, то санкції проти нього введені за «стратегічну підтримку росії та її збройним силам у нападі на суверенітет і територіальну цілісність України». Також під санкції потрапляє колишня дружина білоруського диктатора галина лукашенко, а також їх син віктор лукашенко.

«Білоруський уряд дозволив російським військовим тренуватися в їхній країні протягом тижнів перед вторгненням. Відтоді це дозволило Росії запускати балістичні ракети з Білорусі в Україну, дозволило перевозити російських військових, важке озброєння та танки в Україну, забезпечило пункти заправки в Білорусі для російських військових літаків та зберігало російську зброю та військову техніку», – відмічається в повідомленні.

При цьому в уряді Австралії обіцяють не зупинятися та «у тісній координації з нашими партнерами, продовжимо вводити додаткові санкції, щоб завдати значних витрат тим у росії та Білорусі, хто несе відповідальність або мають важелі влади».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів