Поділитись:

Польща може ввести війська на Волинь, щоб захистити від білорусів, – експерт (відео)

Четвер, 24 березня 2022, 11:54
Польща може ввести війська на Волинь, щоб захистити від білорусів, – експерт (відео)

У разі, якщо білорусь долучиться до воєнних дій на території України, Республіка Польща може ввести своїх військовослужбовців на територію Волині. 

Про ймовірність такого варіанту розвитку подій розповів журналіст-міжнародник, політичний оглядач Іван Яковина на телеканалі «Україна 24».

Говорячи про теоретичну ймовірність введення миротворців НАТО на територію України, Іван Яковина вважає більш реальним інший варіант розвитку подій. Зокрема, якщо білорусь таки приєднається до воєнних дій в Україні, то Польща може ввести свої військовослужбовців на територію Волині.

«Польща скаже: якщо білорусь вступає, то і ми вступаємо. Таким чином Польща спробує захистити такі міста, як Луцьк, Ковель від того, що ми зараз бачимо в Маріуполі», – зазначив він.

На думку експерта, Польща в такому випадку зробить заяву, що робить вона це не від імені НАТО, а від власного імені.

Але, зі слів Івана Яковини, можливий і інший варіант участі Польщі. Якщо білорусь дійсно почне воювати проти України на території Волині, то Польща може легко зробити те, що зробила росія в 2014 році: завдати потужний удар по наступальних військах, знищити російські/білоруські літаки і сказати, що це не вони, що українці купили десь озброєння і самі це зробили.

Тобто, резюмує експерт, у Польщі буде абсолютна непробивна позиція: вона не воює ні з ким, а вводить своїх миротворців на прохання України, аби захистити її від білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів