Поділитись:

У МВС закликали громадян поки не вертатися додому: покинуті будинки могли замінувати

Середа, 23 березня 2022, 07:25
У МВС закликали громадян поки не вертатися додому: покинуті будинки могли замінувати

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін закликав громадян, які залишили свої домівки, не поспішати повертатися: окупанти могли їх замінувати.

Його цитує Центр інформбезпеки.

«Хочу закликати усіх зберігати обережність, спокій і уникати поспішного повернення до покинутих будівель, оскільки там можуть чекати неприємні "сюрпризи"», — сказав Єнін.

Він пояснив, що йдеться про покинуту зброю окупантів, боєприпаси, відповідне мінування, міни-розтяжки і багато іншого, що «око пересічного громадянина, не підготовлене, може не помітити».

Єнін радить українцям почекати «зеленого світла» на повернення додому від офіційної влади, зокрема Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявляв, що після закінчення війни з рф, Україні знадобиться кілька років лише на період розмінування – без цього неможливе відновлення будь-якого об’єкта. Асоціація саперів з оператором протимінної діяльності Demining Solutions підрахували, що в Україні потрібно розмінувати щонайменше 82,5 тисячі квадратних кілометрів — це майже 14% від усієї території країни. Потенційно небезпечні — південь та схід країни, а також Київська та Чернігівська області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів