Поділитись:

Китай не допомагає путіну військовим забезпеченням – США

Вівторок, 22 березня 2022, 23:28
Китай не допомагає путіну військовим забезпеченням – США

Сполучені Штати уважно стежать за діями Китаю стосовно рф у контексті війни в Україні, наразі американські високопосадовці констатують – ознак військової допомоги москві з боку Пекіну – немає.

Про це повідомляє CNN, пише Українська правда.

Президент США Джо Байден 18 березня розмовляв телефоном з главою Китаю Сі Цзіньпіном. Тоді китайський лідер запевнив Байдена, що КНР не зацікавлена у війні в Україні, яку розв'язав президент рф володимир путін.

У вівторок, 22 березня, радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що з моменту тієї розмови адміністрація Байдена не зафіксувала жодного надання Китаєм військового забезпечення росії.

«Я не можу робити прогнози на майбутнє. Але можу вам сказати (станом на зараз – УП), що ми не фіксували з моменту розмови президента Байдена із Сі надання Китаєм військової техніки росії. Але, звичайно, ми уважно стежимо за цим.

Ми будемо продовжувати контролювати це питання. І президент Байден ясно пояснив президенту Сі наслідки надання росії будь-якого обладнання, і китайська сторона це дуже добре розуміє», – каже Салліван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів