Поділитись:

Польські банки обмінюватимуть готівкові гривні на злоті

Середа, 23 березня 2022, 00:13
Польські банки обмінюватимуть готівкові гривні на злоті

25 березня набуде чинності угода, що дасть можливість українцям, які перебувають у Польщі, обмінювати українські гривні на польські злоті.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Зазначається, 18 березня Національний банк України та Національний банк Польщі уклали угоду, що дасть можливість українцям здійснювати обмін готівкової гривні у Польщі на злоті за курсом, максимально наближеним до офіційного.

«Багато представників хороброго українського народу, рятуючись від злочинної військової агресії, приїхали до Польщі. Часто при собі вони мають лише готівкову гривню (взяту поспіхом), яку поки що не змогли обміняти на злоті. З першого дня війни Національний банк Польщі разом із нашими друзями з Національного банку України працює над розв'язанням цієї проблеми», – сказав голова Національного банку Польщі Адам Глапінський

Зазначається, що загалом на одну особу можна буде обміняти до 10 тисяч гривень готівкою. Прийматимуться банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети не прийматимуться для обміну). Операції з обміну будуть доступні в окремих відділеннях банків Польщі, інформація про які буде повідомлятися додатково.

"Важливо, щоб героїчні захисники України знали, що ми дбаємо про їхні родини. Я дуже задоволений врегулюванням цього дуже важливого для українських біженців питання", – додав Адам Глапінський. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів