Поділитись:

"Ніхто ні на кого не наїжджає", – Гунчик про "грипозний" скандал на Волині

Понеділок, 14 листопада 2016, 10:45

Начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк повідомив, що епідпоріг в області не перевищено.

Про це він сказав у понеділок, 14 листопада, під час оперативної наради у голови Волинської ОДА.

Медик зупинився на питанні вакцинації, зауваживши, що вона не обов'язкова, тому закупівля медичних препаратів відбувається приватними структурами, а не з державного бюджету. З його слів, вакцина "Ваксігрип", яку використовують в Україні, коштуватиме близько 150 гривень. Він підкреслив, що минулого року у Волинській області реалізовано 2 239 упаковок цього засобу .

Коментуючи інформацію, подану посадовцем, голова ОДА Володимир Гунчик підкреслив, що очікує професійної дискусії між медиками, яка повинна нівелювати спекуляції щодо неготовності Волині до грипу. Очільник області зазначив, що потрібно краще проводити роз'яснювальну роботу серед населення щодо важливості вакцинації та не створювати ажіотажу.

"Будь-який спеціаліст може вийти і сказати, що в нас все погано. Моя позиція в тому, аби не робили комерційну складову. Купувати вакцини з держбюджету, щоб потім списувати, – це вигідно лише фармацевтичним компаніям, які поплескають в долоні", – сказав він.

"Ніхто ні накого не наїжджає, а от роботу потрібно активізувати. Потрібно довести людям, що це посилить імунітет і дозволить уникнути хвороби", – закінчив губернатор.

Нагадаємо, що раніше головний пульмонолог області заявив про неготовність Волині до грипу.

Надрукувати
мітки:
коментарів