Російський солдат здав ЗСУ танк за винагороду (фото)

Вівторок, 22 березня 2022, 13:07

Російський солдат здав українським військовослужбовцям танк за винагороду.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Зі слів радника міністра, вже кілька тижнів в Нацполіції ідентифікували телефони, якими користуються росіяни. Це українські номери. На ці телефони  регулярно надсилали повідомлення про те, як здатись в полон і здати техніку.

«Кілька днів назад нам зателефонував Міша. Ми передали інформацію про нього до ГУР МО. Йому визначили місце куди під'їхати. Він під'їхав. З дрона переконались, що він сам і це не засада. Після цього спецназівці його затримали. Виявилось, що з екіпажу танку залишився він один, решта втекли додому. Сенсу воювати він не бачив. Додому повернутись не міг, оскільки командир сказав, що розстріляє і спише на бойові втрати. Міша розповів, що їжі практично не залишилось, управління військами хаотичне і практично відсутнє. Деморалізація колосальна», – йдеться в дописі.

Тепер Міша отримав дуже комфортні умови утримання. Він також отримає 10 тисяч доларів після завершення війни і можливість податись на громадянство. До завершення війни він проживатиме в комфортних умовах з телевізором, телефоном, кухнею і душем.

«Так, що «русские сдаются». Ще й з технікою», – написав радник міністра.

Нагадаємо: ДК «Укроборонпром» готовий виплатити премії за викрадену бойову авіаційну техніку окупантів, зокрема:

  • 1 000 000 доларів США – за викрадений чи трофейний боєздатний літак;
  • 500 000 доларів США – за захоплений військовий гелікоптер у робочому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: