Поділитись:

росія відмовилась від переговорів з Японією щодо Курильських островів

Понеділок, 21 березня 2022, 18:38

фото ілюстративне

Терористичне формування рф заявило, що більше не продовжуватиме переговори з Японією стосовно мирного договору щодо південних Курильських островів.

Про це інформує Українська правда.

«З урахуванням очевидного недружнього характеру запроваджених Японією односторонніх обмежень проти росії у зв'язку із ситуацією в Україні…, російська сторона в нинішніх умовах не має наміру продовжувати переговори з Японією щодо мирного договору через неможливість обговорювати підписання основного документа про двосторонні відносини з державою, яка займає відверто недружні позиції і прагне завдати шкоди інтересам нашої країни», – повідомляє МЗС рф.

росія також вирішила припинити безвізові поїздки японських громадян на основі угод про безвізові обміни між «південними Курильськими островами рф» і Японією від 1991 року та про максимально полегшені відвідування колишніми японськими жителями південних Курил місць свого колишнього проживання від 1999 року.

Крім того, рф виходить із діалогу з Японією про налагодження спільної господарської діяльності на південних Курилах.

росія блокує продовження статусу Японії як «партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва із секторального діалогу».

У МЗС рф при цьому заявили, що «вся відповідальність за шкоду двосторонній взаємодії та інтересам самої Японії лежить на офіційному Токіо, який свідомо зробив вибір на користь антиросійського курсу замість розвитку взаємовигідної співпраці та добросусідства».

Суперечка про належність південних Курильських островів між росією та Японією не врегульована з часу закінчення Другої світової війни. Після війни всі Курильські острови були «включені» до складу СРСР, проте Японія оскаржує належність островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан та групи островів Хабомаї, вважаючи їх окупованою частиною країни. Площа спірних островів становить 5 тис. км², загальна площа спірної території – приблизно 200 тис. км².

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів