Поділитись:

Майже 90% кацапів підтримують вторгнення у країни Євросоюзу

Неділя, 20 березня 2022, 11:20
Майже 90% кацапів підтримують вторгнення у країни Євросоюзу

86,6% росіян допускають та підтримують потенціальний напад на території країн Європейського Союзу, серед яких Польща, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Словаччина та інші.

Такі результати соціологічного опитування отримала компанія Active Group.

75,5% росіян схвалюють ідею збройного вторгнення до наступної країни та вважають, що нею має стати Польща. Це логічне продовження «військової спецоперації РФ», на думку респондентів. Щобільше, згідно з опитуванням, майже 75% респондентів тією чи іншою мірою допускають застосування ядерної зброї урядом своєї країни.

Варто зазначити, що про негативне ставлення до збройного вторгнення до інших країн сказали 13,4% жителів РФ. 46% респондентів абсолютно впевнені в тому, що уряд Росії має атакувати ЄС, а 40,6% вважають допустимим розширення військових дій.

Трійка країн, які згідно з соціологічним опитуванням стануть наступними жертвами нападу РФ – це Польща (75,5% опитаних), країни Балтії, серед яких Естонія, Литва, Латвія (41%), а також Болгарія, Чехія, Словаччина та Угорщина (39, 6%). Під час опитування респонденти мали змогу обирати кілька країн.

Категорично негативне ставлення до використання ядерної зброї лише у 25,5% росіян. Серед опитаних 40,3% вважають допустимою ядерну атаку, а 34,3% тією чи іншою мірою підтримують таке можливе рішення влади РФ.

Громадська думка Росії може бути для світової спільноти певним маркером потенційних дій Кремля.

«Спільне враження інтерв’юерів від опитування – росіяни, які погоджувалися спілкуватися, агресивно налаштовані стосовно не лише України, а й Євросоюзу та НАТО. Респонденти або відмовляються від спілкування, дізнавшись тему інтерв’ю, або декларують готовність підтримувати та схвалювати подальші вторгнення РФ до інших країн», – коментує Андрій Єременко, засновник дослідницької компанії Active Group.

Соціологи української компанії Active Group цікавились, наскільки агресивне російське суспільство. Для пошуку відповіді провели телефонне (за допомогою месенджера Viber) опитування за формалізованою методологією (вибірка репрезентативна згідно з суб’єктом федерації, статтю та віком респондента).

При складанні питань використовувалися формулювання обов’язкові для російського середовища. Так, замість слів «вторгнення» чи «війна» в опитуванні використовувалося слово «спецоперація», українські силовики називалися «нацистами» тощо. Звичайно,  замість «в Україні» говорилося «на Україні».

Нагадаємо, що 128 бригада знищила новітню російську «вертушку» Ка-52 вартістю понад 16 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів