Поділитись:

В Україні на сьогодні офіційно – 562 російських військовополонених, – Ірина Верещук

Субота, 19 березня 2022, 18:41
В Україні на сьогодні офіційно – 562 російських військовополонених, – Ірина Верещук

Віцепрем'єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що в Україні на сьогодні офіційно – 562 особи російських військовополонених. 

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗС України.

За словами Ірини Верещук, нині в Україні створюють Національне інформаційне бюро (НІБ), яке покликане акумулювати досі розрізнену інформацію про військовополонених та безвісти зниклих з обох сторін війни. Так само збиратимуть дані й стосовно цивільних полонених та заручників. Йдеться про формування відповідних реєстрів та контактних «Гарячих телефонних ліній», що працюватимуть у форматі 24/7.

«Наразі офіційно військовополонених рф у нас 562 особи. А є ще так званий "вантаж-200" – ми теж тут формуємо дані і організовуємо роботу разом із Червоним Хрестом», – озвучила дані Ірина Верещук.

Посадовиця зауважила, що на кожного з них надсилають картки до Міжнародного Комітету Червоного Хреста.  Із усіма полоненими зі сторони рф поводяться відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Номери «Гарячої телефонної лінії» НІБ: 1648, або 044 287 81 65. 

«Маєте запитання чи хочете повідомити про своїх рідних, зниклих безвісти чи, можливо, потрапивших у полон? Має важливу конфіденційну інформацію? Телефонуйте на «Гарячу лінію»!
Ваша інформація може врятувати життя та сприятиме швидкому та якісному формуванню актуальних реєстрів», додали у пресслужбі Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо: Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що в Україні вже працюють спеціальні табори для військовополонених російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів