Поділитись:

Які продукти на Волині подорожчали найбільше

Субота, 12 листопада 2016, 11:16
Які продукти на Волині подорожчали найбільше

Ціни на споживчому ринку області у жовтні порівняно з вереснем зросли на 2,8 %, з початку року – на 9,6 %, в Україні – відповідно на 2,8 % та на 9,4 %.

Про це повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області.

На споживчому ринку області у жовтні порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 2 %. Серед продуктів харчування найбільше подорожчали яйця (на 63,7 %). Зросли ціни на овочі, молоко, масло, сало, кисломолочну продукцію, сметану, рис, м'ясо птиці, цукор, сир і м'який сир, хліб, макаронні вироби, яловичину і телятину, соняшникову олію на 8,0–0,8 %. В той же час спостерігалось зниження цін на фрукти, продукти переробки зернових, свинину на 5,3–1,7 %.

Алкогольні напої та тютюнові вироби в загальному подорожчали на 3,1 %, зокрема тютюнові вироби – на 4,2 %, алкогольні напої – на 1,5 %.

До того ж ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 6,5 %, зокрема плата за опалення – на 64,3 %, каналізацію – на 11,6 %, холодну воду – на 11,3 %. Зростання цін в сфері охорони здоров'я на 1,0 % відбулося внаслідок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 1,9 %. Водночас послуги санаторно-курортних установ подешевшали на 1,1 %. Підвищилися ціни і на транспорт у цілому на 0,4 %. Це зумовлено подорожчанням палива та мастил – на 0,9%.

Нагадаємо: в Україні з 1 жовтня тимчасово скасовується державне регулювання цін на продукти харчування Відповідну постанову Кабінету Міністрів було затверджено на засіданні уряду 22 вересня, – повідомляє

Надрукувати
мітки:
коментарів