Поділитись:

Тактичні рукавиці: у Луцьку жінки шиють додатковий захист на передову (відео)

П'ятниця, 18 березня 2022, 15:22
Тактичні рукавиці: у Луцьку жінки шиють додатковий захист на передову (відео)

У Луцьку жінки об'єдналися, аби шити тактичні рукавички військовим на передову. Нині вже кілька сотень пар рукавиць відправили за призначенням.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Лучанки організували так званий цех з виготовлення шкіряних рукавиць військовим.

Волонтерка Оксана зізнається: допомагати вирішили з першого дня війни, і тоді до роботи долучилось чимало охочих.

«Вся наша робота почалася з того, що організувались з початку війни всі ми в групу на нашому районі. Ну, і кожного дня давали клич дівчата, що треба допомогти. Буквально в перші два дні бойових дій потрібно було зібратися і допомогти різати тактичні рукавички. Першого дня нас зібралось людей 10, наступного дня було більше», – розповіла лучанка.

Матеріалу для пошиття вистачає. Його великими пакунками передають усі небайдужі лучани. Здебільшого, це одяг з натуральної шкіри.

Від початку війни вже близько пів тисячі таких тактичних рукавичок передали на руки військовим.

Жінка розповідає: процедура виготовлення рукавичок полягає у тому, щоб кроїти та вирізати заготовки. Далі усе це лучанки склеюють та передають на пошиття фахівчиням.

«Шиємо тактичні рукавички. Як можемо, так і допомагаємо армії, – розповідає швачка Тетяна. – Мені надають тільки крій, а все решта вже ми тут, я і Оля, складаємо докупи».

Сам процес пошиття – дуже довготривалий, зізнається швачка. Усього, аби виготовити одну таку рукавичку, необхідно зшити 26 дрібних деталей з цупкого шкіряного матеріалу.

Пліч-о-пліч із колегою Ольгою жінка виготовляє щодоби від 10 до 14 пар рукавичок для військових. Робота не спиняється, бо ж жага до перемоги сильніша – зізнаються кравчині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів