Поділитись:

У драмтеатрі Маріуполя лишилося ще близько 1300 людей, їхня доля невідома

П'ятниця, 18 березня 2022, 11:00
У драмтеатрі Маріуполя лишилося ще близько 1300 людей, їхня доля невідома

У приміщенні драмтеатру у Маріуполі під завалами може бути ще близько 1300 людей. Чи є серед них вбиті і поранені – невідомо. Дістатися до них вкрай важко через постійні обстріли.

Про це повідомив народний депутат України Сергій Тарута у Фейсбуці.

«Достеменно відомо, що бомбосховище вціліло. Проте, воно складається з трьох частин, чи постраждала якась із них, невідомо. Вранці з-під завалів, які розбирали самі маріупольці, живими вийшло щонайменше 130 людей. За оцінками тих людей, які ховались у театрі, і вчора вирвались із Маріуполя, в бомбосховищі та самій будівлі театру залишалось щонайменше 1300 людей», – написав Сергій Тарута.  

 Як додає нардеп, ніхто не знає скільки людей продовжує знаходитись під завалами, скільки там поранених і загиблих.

«Зрозуміло тільки те, що шансів вибратись звідти в людей немає. Завали ніхто не розбирає. Служби, які мають розбирати завали, служби порятунку і комунальні, і державні за дні блокади рашистськими окупанти фізично знищені. Убито багато медиків. Це означає, що всі, хто вижили після бомбардування, або помруть під завалами театру, або вже померли», – написав Сергій Тарута.  


Народний депутат додає, що увесь день світові ЗМІ просять «дати цифри».

«Єдине, що знаю точно, що під завалами на 80% зруйнованого Маріуполя просто зараз живцем поховані десятки тисяч людей! Це трагедія світового масштабу», – зазначає Сергій Тарута.

Нардеп додає, що Маріуполь має бути на всіх шпальтах всіх світових газет, про Маріуполь мають говорити на всіх світових майданчиках, всі правозахисники, а не скаржитись, що полонених росіяк знімають на відео і тим самим порушують їх права).

«Маріуполь сьогодні – це камера тортур, де рашисти убивають жінок і дітей найжорстокішими способами! Світ має про це кричати! ПОЧУЙТЕ ГОЛОСИ МАРІУПОЛЬЦІВ, ЯКІ КРИЧАТЬ ПІД ЗАВАЛАМИ! ВРЯТУЙТЕ МАРІУПОЛЬ!», – емоційно звертається Сергій Тарута до світової спільноти.

Нагадаємо, що росіяни скинули на драмтеатр у Маріуполі дві надпотужні бомби, там ховалися приблизно 800 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів