Поділитись:

Волинська влада "не має підстав" присвоїти державну нагороду Валерію Мареничу

П'ятниця, 11 листопада 2016, 17:24
Волинська влада «не має підстав» присвоїти державну нагороду  Валерію Мареничу

Волинська влада відмовилася присвоїти відомому співаку Валерію Мареничу державну нагороду, мотивуючи це тим, що він "впродовж багатьох останніх років не вів активної ні концертної, ні громадської діяльності".

Про це йдеться у відповіді на депутатський запит депутата Сергія Сівака, підписаній заступником голови Волинської ОДА Світланою Мишковець, – повідомляє Вголос.

У відповіді зазначається, що Волинська ОДА розглянула запит депутата Волинської облради Сергія Сівака щодо присвоєння Валерію Мареничу державної нагороди. Однак вирішила відмовити йому у такій ініціативі.

Як зазначається у тексті, "заслуги Валерія Маренича високо оцінені державою". Йому присвоєно звання народного артиста України і він впродовж останніх років отримує державну стипендію Президента України та персональну стипендію для працівників культури голови обласної державної адміністрації та голови облради".

"Враховуючи те, що Валерій Маренич впродовж багатьох останніх років не вів активної ні концертної, ні громадської діяльності, обласна державна адміністрація не має підстав для оформлення в установленому порядку нагородних документів та подальшого порушення клопотання перед Президентом України щодо нагородження Валерія Маренича державною нагородою України", – йдеться у відповіді Волинської ОДА.

Волинська влада «не має підстав» присвоїти державну нагороду  Валерію Мареничу

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
11 квітня 2024
31 березня 2024
29 березня 2024
25 березня 2024
05 березня 2024
26 лютого 2024
21 лютого 2024
12 січня 2024
27 грудня 2023