Поділитись:

Увесь народ України та Зеленський – кандидати на Нобелівську премію миру

Четвер, 17 березня 2022, 19:46
Увесь народ України та Зеленський – кандидати на Нобелівську премію миру

Володимир Зеленський та народ України опинилися серед кандидатів на Нобелівську премію миру.

Європейські політики та члени Європейського парламенту, серед яких – громадяни Великобританії, Нідерландів, Естонії, Румунії, Словаччини, Болгарії, Швеції, –  звернулися до Нобелівського комітету з пропозицією номінувати президента України Володимира Зеленського та український народ на Нобелівську премію миру. Для цього треба буде продовжити процедуру висунення номінантів до 31 березня.

У заяві зазначається: «Наш демократичний обов’язок – протистояти авторитаризму та підтримувати народ, який бореться за демократію та своє право на самоврядування». 

«Від непокори демократично обраного президента України Володимира Зеленського до людини зі сльозами на очах, яка прощається з родиною, щоб боротися за свою країну, люди по всій Україні повстають на опір силам авторитаризму. Зараз і в усьому світі демократичні співгромадяни задаються одним і тим же питанням: що ми можемо зробити, щоб підтримати народ України? Ми віримо, що зараз настав час показати народу України, що світ на їхньому боці», – йдеться в повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів