Поділитись:

Франція надасть Україні 300 мільйонів євро фінансової допомоги

Четвер, 17 березня 2022, 18:44
Франція надасть Україні 300 мільйонів євро фінансової допомоги

Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан підтвердив міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі надання найближчими днями фінансової допомоги Україні у розмірі 300 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції з приводу розмови двох міністрів.

Зазначається, що міністри детально обговорили підтримку, яку Франція разом із партнерами надає Україні в контексті війни, розпочатої росією.

«Міністр підтвердив надання найближчими днями пакета фінансової допомоги у розмірі 300 мільйонів євро відповідно до зобов’язань, взятих президентом Республіки (Еммануелем Макроном – ред.) перед президентом Зеленським», – ідеться у повідомленні.

Ле Дріан пообіцяв, що Франція продовжуватиме свої зусилля на європейському рівні з метою підвищення вартості воєнної агресії для росії. Він також представив різні аспекти гуманітарної допомоги, яку надає Франція в Україні та за її межами людям, що постраждали від війни.

Французький міністр рішуче засудив воєнні дії росії проти мирного населення і населених пунктів України на порушення норм міжнародного гуманітарного права. Він наголосив на необхідності термінового і повного припинення вогню на всій території України, як того вимагає ухвалене вчора рішення Міжнародного суду ООН.

«Таке припинення вогню – єдиний спосіб дозволити серйозним переговорам покласти край конфлікту», – зазначається у повідомленні.

Також глава французької дипломатії підкреслив важливість розпочатих під егідою МАГАТЕ обговорень стосовно надійності та безпеки цивільних ядерних об’єктів в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів