Поділитись:

«Райффайзенбанк» заявив, що розглядає вихід з росії

Четвер, 17 березня 2022, 16:38
Банківська група Raiffeisen Bank International (RBI) оцінює всі варіанти майбутнього "Райффайзенбанку" в росії, включно з його виходом.

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на сайті RBI.

"Ця безпрецедентна ситуація змушує RBI переглянути свою позицію в Росії. Тому ми оцінюємо всі стратегічні варіанти майбутнього "Райффайзенбанк Росія", включно з чітко продуманим виходом "Райффайзенбанку"з росії", – заявив генеральний директор RBI Йоганн Штробл.

У заяві банківської групи, яка працює на 13 ринках Центральної та Східної Європи, у т.ч. в Україні, вказується, що війна в Україні має "руйнівні наслідки для населення та економіки країни". "Наші думки та підтримка з усіма тими людьми, чиє життя назавжди трагічно змінилося внаслідок цієї війни", - заявили в RBI.

Зазначається, що RBI та його дочірні банки продовжують працювати відповідно до місцевого та міжнародного законодавства про санкції, змінюючи вимоги фінансового ринку та діючи відповідно до Кодексу поведінки.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав споживачів бойкотувати великі міжнародні компанії, які досі не пішли з ринку росії.

За його словами, станом на 14 березня, 209 західних компаній повністю вийшли з російського ринку та припинили взаємодію з російськими партнерами, а 378 – обмежили роботу частково.

При цьому, Кулеба зауважив, що є низка великих компаній, які досі не пішли з росії. Це, зокрема, торговельні мережі Leroy Merlin, Metro, Auchan, Spar, автотовари Pirelli та Bridgestone Tires, готелі Accor та Intercontinental. У сфері машинобудування – це OTIS Worldwide, Honeywell, Mohawk Industries, Arconic.

Косметика та супутні товари - Oriflame, Kimberly-Clark, Koti, Ecco, Salvatore Ferragamo, Philip Morris. У харчовій промисловості – це ресторани Papa John's і Kellogg. Медицина - Bayer. Банки - Raiffeisen, OTP Bank, City Group, Société Générale, UniCredit, Intensa Sanpaolo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів