Поділитись:

Покарання неминуче: у Луганській області правоохоронці перейшли на бік ворога

Четвер, 17 березня 2022, 13:07
Покарання неминуче: у Луганській області правоохоронці перейшли на бік ворога

У Луганській області на тимчасово захопленій території працівники правоохоронних органів перейшли на бік незаконного збройного формування так званої «ЛНР».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Державного бюро розслідувань.

Протягом 16 березня поточного року працівники ДБР викрили п'ять фактів колабораційної діяльності на тимчасово захоплених агресором територіях Луганської області. Зафіксовано перехід на бік ворога – незаконного збройного формування т.зв. «ЛНР» – чотирьох працівників правоохоронних органів у Старобільську, що на Луганщині.

За усіма фактами порушені кримінальні провадження за ч. 7 ст. 111-1 КК України (Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованих територіях, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях).

Загалом з початку війни активної фази війни проти України працівники ДБР відкрили 115 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки України. 

ДБР попереджає, що спільно з іншими правоохоронними органами продовжуватиме виявляти всіх зрадників, які співпрацюватимуть з ворогом. Нікому не вдасться уникнути суворої відповідальності, передбаченої українським законодавством. 

Нагадуємо, що в Україні набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність)» (№ 2108-ІХ).

Закон передбачає, що добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь цього громадянина в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів