Поділитись:

Китай ніколи не нападе на Україну, – посол

Четвер, 17 березня 2022, 12:44
Китай ніколи не нападе на Україну, – посол

Китай ніколи не буде нападати на Україну, а навпаки – буде допомагати, зокрема в економіці.

Про це сказав Надзвичайний  і Повноважний посол КНР в Україні Фань Сяньжун під час зустрічі з начальником військової адміністрації Львівщини Максимом Козицьким, – повідомляє Українська правда.

«Китай ніколи не буде нападати  на Україну, ми будемо допомагати, зокрема в економічному напрямі. Наша країна за один рік імпортує товари зі всього світу вартістю понад три трильйони доларів. Ми готові допомагати вам розвиватись. У цій ситуації, яка є нині у вас, будемо вчиняти відповідально. Ми побачили, наскільки є великою єдність українського народу, а це означає і його силу», – сказав Фань Сяньжун.

Посол зазначив, що Китай «назавжди буде хорошою силою для України і в економічному, і в політичному плані» і поважатиме «той шлях, який вибирають українці, бо це суверенне право кожного народу».

Уточнюється, що Китай скерував Україні кілька партій гуманітарної допомоги.

Нагадаємо: раніше видання NYT з посиланням на посадовців США повідомило, що росія попросила Китай надати їй військову техніку та підтримку у війні з Україною. рф також звернулася до Китаю з проханням щодо додаткової економічної допомоги, щоб допомогти протидіяти санкціям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів